Ziemniaczki pieczone z ziołami z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne ziemniaczki sezonowe. Dodatek do dania głównego lub rozwiązanie na kolację. Można podawać z różnymi sosami, sałatkami. Smakują wyjątkowo.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ok 1,5kg młodych ziemniaków
    2 łyżki rozmarynu
    1 łyżka tymianku
    2 łyżki Vegety naturalnej
    2 łyżki oliwy z oliwek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Ziemniaczki pieczone z ziołami z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaczki pieczone z ziołami z piekarnika 1. Ziemniaki dokładnie umyć. Jeżeli są małe kroimy tylko na połówki, jeżeli duże to kroimy na ćwiartki.
    Skrapiam oliwą z oliwek oraz doprawiam przyprawami dokładnie w misce to wszystko wymieszać . Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładam ziemniaczki. Włączam grzanie góra*dół z teromobiegiem temp 185st.C pieczenie ok 45min. Raz od czasu do czasu przemieszać. na sam koniec zmieniam opcje pieczenia na przypiekanie z termoobiegiem i ok 10min. Jeszcze pieczemy ziemniaczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować