Pieczone ziemniaczki z czosnkiem

4.5 (148 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wiosenna propozycja dodatku obiadowego, kto skusi się na młode, pyszne pieczone ziemniaczki z czosnkiem i przyprawami?

Serdecznie polecam przepis!

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 szt młodych ziemniaczków

    2 ząbki czosnku

    4 łyżki oleju

    Sól, pieprz

    Przyprawe do ziemniaków

    Paprykę słodką
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Pieczone ziemniaczki z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki.

    Czosnek drobno siekamy lub ścieramy na tarce.

    Do ziemniaków dodajemy olej, przyprawy i czosnek. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut.

    Ziemniaki przekładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie i zarumienione.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młode ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować