Zielone pomidory z papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zielone pomidory, papryka,cebula i marynata, wszystko w jednym słoiczku. Super, sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub na przystawkę.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg. zielonych pomidorów
    2 czerwone papryki
    0,5 kg. cebuli
    4 łyżki soli
    Zalewa:
    1 szklanka octu
    1 litr wody
    3/4 szklanki cukru
    Dodatkowo:
    gorczyca
    czarny pieprz w ziarkach
    słoiki 3 po 1 litr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Zielone pomidory z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Cebule i pomidory kroję w półplasterki , posypuję solą, odstawiam na noc. Drugiego dnia osączam, paprykę kroje w kostkę, warzywa łączę. Składniki zalewy mieszam, doprowadzam do zagotowania, studzę. Warzywa układam do słoików, zalewam zalewą, dodaje gorczycę i pieprz. Słoiki zakręcam, pasteryzuję 10 minut, odwracam do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Papryka Zielone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować