Zielona zupa z naleśnikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.RZYGOTOWUJEMY ZUPĘ:
Cebule kroimy i podsmażamy na oleju wraz ze szczyptą chilli, soli i pieprzu. Dodajemy groszek, pokrojone brokuły w mniejsze części i zalewamy bulionem. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Warzywa miksujemy na gładki krem i przyprawiamy do smaku.
PRZYGOTOWUJEMY NALEŚNIKI:
Szpinak rozmrażamy, odsączamy wodę. Dodajemy jajka, otręby owsiane, mleko, sól i mieszamy. Dodajemy olej oraz mąkę jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie. Smażymy na patelni.
PRZYGOTOWUJEMY FARSZ:
Sery mieszamy ze śmietaną. Przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy bazylię, szczypiorek. Mieszamy i smarujemy nim naleśniki. Zwijamy.
Komentarze