Zielona zupa z naleśnikiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Zdrowa, wiosenna zupa

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ZUPA:
    1 szklanka groszku
    400 g brokułów
    1 szklanka bulionu warzywnego
    1 cebula
    szczypta chilli
    sól, pieprz
    65 ml śmietany
    NALEŚNIK:
    1,5 szklanki mleka
    100 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
    1 szklanka otrębów owsianych
    2 jajka
    1 łyżka oleju
    1 łyżka mąki
    szczypta soli
    FARSZ DO NALEŚNIKÓW:
    100 g serka śmietankowego
    100 g sera żółtego startego
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki bazylii
    2 łyżki szczypiorku
    sol
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zielona zupa z naleśnikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. RZYGOTOWUJEMY ZUPĘ:
    Cebule kroimy i podsmażamy na oleju wraz ze szczyptą chilli, soli i pieprzu. Dodajemy groszek, pokrojone brokuły w mniejsze części i zalewamy bulionem. Gotujemy aż warzywa będą miękkie.
    Warzywa miksujemy na gładki krem i przyprawiamy do smaku.

    PRZYGOTOWUJEMY NALEŚNIKI:
    Szpinak rozmrażamy, odsączamy wodę. Dodajemy jajka, otręby owsiane, mleko, sól i mieszamy. Dodajemy olej oraz mąkę jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie. Smażymy na patelni.

    PRZYGOTOWUJEMY FARSZ:
    Sery mieszamy ze śmietaną. Przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy bazylię, szczypiorek. Mieszamy i smarujemy nim naleśniki. Zwijamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować