Wafle kakaowo-mleczne

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wafle kakaowo-mleczne to deser nawiązujący do smaków dzieciństwa.

  • 6 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    400 g masła
    300 g mleka w proszku
    140 ml mleka
    120 g cukru
    2 łyżki kakao
    1 op. wafli suchych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle kakaowo-mleczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z cukrem podgrzewać do rozpuszczenia się cukru. Wystudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać do masła po 2 łyżki mleka z cukrem. Gdy masa będzie gładka dodawać mleko w proszku i miksować na mniejszych obrotach. Podzielić masę na 2 części. do jednej dodać kakao i wymieszać dokładnie.

    1 wafel położyć na desce do krojenia. Wyłożyć masę kakaową na wafel. Wyrównać. Przykryć drugim waflem. Wyłożyć mleczną masę i wyrównać. Przykryć kolejnym waflem i wyłożyć masę kakaową. Przykryć waflem. Obciążyć wafle deską do krojenia i wstaw do lodówki na 2-3 godziny aż masa stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować