Zielona zupa jarzynowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa jarzynowa pełna zielonych warzyw to pokaźna dawka witamin dodatkowo pełna smaku, podkreślona słonym parmezanem zasmakuje nawet tym którzy za zupami nie przepadają. Polecam.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ½ niedużej cukinii
    ½ niedużego brokuła
    2 średniej wielkości ziemniaki
    1 garść zielonej fasolki
    1 garść bobu
    ½ niedużego pora
    2 litry domowego bulionu warzywnego
    1 garść natki pietruszki
    1 łyżeczka soku z limonki
    ½ szklanki startego parmezanu
    1 łyżka oliwy
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa Ser

Zielona zupa jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób obieramy ostrym nożem ze skórki. Fasolkę płuczemy, obcinamy końcówki, kroimy na pół. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Brokuły dzielimy na małe różyczki. Umytą cukinie kroimy w pól plasterki.

    W garnku podgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej pokrojonego w pół plasterki pora.

    Kiedy por się zeszkli zalewamy go bulionem. Do bulionu dodajemy pokrojone ziemniaki, bób i fasolkę, wlewamy sok z limonki i gotujemy zupę 10 minut.

    Następnie dodajemy różyczki brokuła, a po kolejnych 5 minutach cukinie. Do zupy dodajemy posiekaną natkę pietruszki a następnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem – gotujemy 1 minutę.

    Zupę serwujemy gorącą posypaną startym parmezanem – smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować