Zielona zupa krem

5 (169 ocen)

  • 20 min

Zielona zupa krem - ma niewiele kalorii, jest lekka, zdrowa i sycąca. Samo zdrowie! Gotowa nawet w niecałe 20 minut.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 litr bulionu warzywnego (najlepiej domowego),
    - 30 dag mrożonego, zielonego groszku,
    - 1/2 pęczka natki pietruszki,
    - łyżka posiekanego oregano,
    - sól, pieprz do smaku,
    - jogurt naturalny.
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zielona zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion doprowadź do wrzenia, wrzuć bez rozmrażania groszek, gotuj aż groszek będzie miękki.
    Dodaj posiekaną natkę pietruszki i oregano, zestaw z ognia, zmiksuj blenderem na gładko i ewentualnie przetrzyj przez sito.
    Zupę podgrzej, dopraw do smaku. Podawaj z kleksem jogurtu naturalnego.

Porady

Zupę warto podać z paluszkami grissini, tostami albo bagietką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować