Żeberka inaczej

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Obiadowy pomysł na recykling żeberek.

  • 30 min

Składniki:

  • • 150 g czystego mięsa (bez kości) z ugrillowanego żeberka
    • 2 kromki chleba z ziarnami ze skórką
    • 1 papryka czerwona
    • pół pora
    • 2 jajka
    • 2 łyżki śmietany 18% - gęstej i kwaśnej
    • sól
    • pieprz
    • pół łyżeczki musztardy węgierskiej
    • olej do smażenia
    • kapusta pekińska
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka inaczej 1. Do tego przepisu wykorzystujemy żeberka grillowane, które np. dzień wcześniej przygotowaliśmy na obiad. Żeberka oczyszczamy z kości, mięso drobno kroimy. Chleb kroimy w drobną kostkę, skrapiamy łyżką oleju i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Kiedy grzanki będą już dobrze wysuszone i chrupiące, przekładamy je do mięsa. Paprykę i pora kroimy w drobną kostkę, smażymy na rozgrzanej patelni na odrobinie tłuszczu do miękkości. Przekładamy do mięsa. Kiedy farsz przestygnie, dodajemy rozbełtane ze śmietaną jajka, doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Dobrze wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny. Z masy formujemy małe zgrabne kuleczki, smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju. Podajemy w liściach kapusty pekińskiej. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Por Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować