Chrupiące żeberka

4.48 (161 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 4 godz.

Idealne na niedzielny obiad, zawsze się udają i mają niepowtarzalny smak.

  • 4 godz.

Składniki:

  • 1-1,5 kg żeberek w paskach
    Marynata : 1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżka musztardy ostrej
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
    6-7 łyżek oleju
    łyżka majeranku
    1 łyżeczka miodu
    trochę płatków Chili
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chrupiące żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje.
  • 2. Składniki marynaty wymieszać, żeberka dokładnie natrzeć marynata i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.
  • 3. Piekarnik nagrzewać do 180*C i piec żeberka (podlane polowa szklanki gorącej wody) w rękawie do pieczenia przez około 1 i 20 minut. Czas pieczenia może się różnic od podanego czasu, ze względu na jakość mięsa.

Porady

Najlepiej przygotować żeberka dzień wcześniej i zostawić na noc.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka z piekarnika

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować