Żeberka z piekarnika

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne chrupiące a zarazem rozpływające się w ustach żeberka.

Składniki:

  • 1 kg żeberek
    3 łyżki oliwy
    1 łyżka sosu sojowego
    2 ząbki czosnku
    papryka ostra
    papryka słodka
    przyprawa do żeberek
    rozmaryn
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie żeberek 1. Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
  • marynowanie żeberek 2. Żeberka włożyć do miski wlać oliwę, sos sojowy, czosnek obrać przecisnąć przez praskę. Wsypać wszystkie przyprawy oraz posiekany rozmaryn. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 1 godz do lodówki.
  • Gotowe żeberka. Smacznego 3. Żeberka wstawić do żaroodpornego naczynia i piec pod przykryciem ok 1 godz. 15 min. w temp. 180*C, podlewając od czasu do czasu powstałym sosem. Przed końcem pieczenie ściągnąć pokrywę aby żeberka się przyrumieniły. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować