Żeberka z piekarnika

  • wyświetlono: 139712 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Pyszne chrupiące a zarazem rozpływające się w ustach żeberka.

Gosia123
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

1 kg żeberek
3 łyżki oliwy
1 łyżka sosu sojowego
2 ząbki czosnku
papryka ostra
papryka słodka
przyprawa do żeberek
rozmaryn

Sposób przygotowania przepisu:

Żeberka z piekarnika

  • przygotowanie żeberek1. Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki.
  • marynowanie żeberek2. Żeberka włożyć do miski wlać oliwę, sos sojowy, czosnek obrać przecisnąć przez praskę. Wsypać wszystkie przyprawy oraz posiekany rozmaryn. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 1 godz do lodówki.
  • Gotowe żeberka. Smacznego3. Żeberka wstawić do żaroodpornego naczynia i piec pod przykryciem ok 1 godz. 15 min. w temp. 180*C, podlewając od czasu do czasu powstałym sosem. Przed końcem pieczenie ściągnąć pokrywę aby żeberka się przyrumieniły. Smacznego!

PPWS_08-2015

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyżeberkażeberka pieczonechrupiace zeberkazeberka z piekarnika

Komentarze

Podobne przepisy

Żeberka z piekarnika w sosie cebulowo-ketchupowym.

Dodane przez: BABECZKA 35

Żeberka z piekarnika w sosie cebulowo-ketchupowym

Marynata sprawia,że żeberka są...

Soczysta ryba z piekarnika

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Soczysta ryba z piekarnika

Ryba przyrządzona w ten sposób...

Dorsz z piekarnika

Dodane przez: Marta – redaktor

Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika to pyszne danie...

Pieczony mintaj

Dodane przez: dzidka103

Mintaj z piekarnika

Wersja dla dbających o linię z...

Pstrąg z piekarnika

Dodane przez: Mechanik

Pstrąg z piekarnika

Pstrąg z piekarnika w klasycznym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE