Zdrowa przekąska w małych szklaneczkach:)

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zdrowa wiosenna inspiracja - bomba witaminowa!

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - sałata lodowa: 0.5 sztuki
    - papryka czerwona, zielona i żółta: 1.5 sztuki
    - pomidorki cherry: 15 sztuk
    - feta: 100 gramów
    - szynka szwarcwaldzka: 100 gramów
    - oliwki zielone: 15 sztuk
    - pieczarki marynowane: 15 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zdrowa przekąska w małych szklaneczkach:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyć, podzielić na małe kawałki, paprykę pokroić w 0,5 cm paski, szynkę podzielić na mniejsze kawałki, podsmażyć minutę na suchej patelni.
  • 2. Do szklaneczek o pojemności 80-100ml ułożyć pionowo sałatę, paprykę, szynkę, pomiędzy ułożyć pomidorka, oliwkę, fetę i pieczarkę . Całość ułożyć na tacy, podawać z widelczykami lub wykałaczkami. Świetnie smakuje namaczane w dipie:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować