Zaplatane polędwiczki

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Niektóre przepisy wysyłam na konkursy kulinarne.

Składniki:

  • ● 2 polędwiczki
    ● garść suszonych grzybów
    ● sól
    ● świeżo zmielony kolorowy pieprz
    ● majeranek
    ● po łyżce sosu sojowego i octu winnego
    ● olej
    ● po 2 łyżki masła i mąki
    ● liść laurowy
    ● 2 ziarna ziela ang.
    ● 1 szkl. mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Sosy

Zaplatane polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namaczamy. Polędwiczki nacinamy w trzy paski, zaplatamy warkocze. Oprószamy pieprzem, solą i majerankiem. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy sos sojowy, ocet, ziele, liść i grzyby z wywarem. Chwilę gotujemy. Grzyby i polędwiczki wyjmujemy, sos przecedzamy.
  • 2. Mąkę podsmażamy na maśle, zagotowujemy z mlekiem. Dodajemy sos i grzyby (kilka odkładamy). Miksujemy. Polędwiczki polewamy sosem, dekorujemy grzybami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Suszone grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować