Zapiekanki na cukinii z pieczarkami

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Czasem przychodzi taki kryzys, że się chce czegoś " niedozwolonego" jak fast food. Ale i na to jest sposób. Zapiekanki na cukinii. Równie pyszne co te tradycyjne, a może nawet lepsze ,a do tego zdecydowanie lżejsze i każdy może sobie na nie pozwolić! Serdecznie zapraszam :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała cukinia- ok. 300 g
    60 g pieczarek
    40 g koncentratu pomidorowego
    1/2 czerwonej cebuli
    60 g mozzarelli - może być light
    1 łyżeczka sosu teryiaki
    Sól
    1 łyżeczka przyprawy do pizzy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanki na cukinii z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i pokroić w małą kostkę. Doprawić sosem teryiaki. Patelnie mocno rozgrzać i wrzucić pieczarki. Obsmazyc i oprószyć solą. Smażyć jeszcze 2 minuty i zdjąć z ognia, ostudzić.
    W międzyczasie cukinię pokroić na cienkie plastry,oprószyć solą i zostawić na 15 minut. Po tym czasie osuszyć z wody,która się zebrała na wierzchu.
  • 2. Posmarować każdy plater koncentratem,posypać przyprawą do pizzy. Ułożyć pieczarki na części cukinii. Na pozostałe plastry nałożyć cienkie plasterki cebuli. Na wszystkie zapiekanki nałożyć cienkie kawałki sera. Piec w 180 st około 15-20 minut. Smacznego ! Całość dostarcza około 252 kcal.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować