Zapiekanki z szynką i pieczarkami

4.47 (158 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś małe wspomnienie z czasów szkolnych. Czy ktoś pamięta klasyczne zapiekanki z szynką kupowane w budkach w mieście? Zrumienione na chrupko, pełne pieczarek, szynki i roztopionego sera.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 półbagietki
    -4 plasterki szynki
    -250 g pieczarek
    -200 g tartego żółtego sera
    -4 łyżki keczupu
    -1 łyżka oleju do smażenia
    -sól
Wystaw ocenę:

4.47 (158 ocen)

Zapiekanki z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki rozkroić wzdłóż i posmarować keczupem. Pieczarki pokroić w plasterki lub półplasterki, delikatnie oprószyć solą i podsmażyć na patelni. Szynkę pokroić w małe kawałki. Na bułkach układać szynkę i pieczarki, posypać tartym żółtym serem. Zapiec kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Pieczarki Sery Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować