Domowe zapiekanki z pieczarkami

4.49 (178 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

do przygotowania w kilka chwil

  • 40 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 5 pół bagietek
    70 dag pieczarek
    1 cebula
    1 pęczek natki pietruszki
    15 dag żółtego sera
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Domowe zapiekanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
    W garnku rozgrzać tłuszcz.
    Przełożyć pieczarki i cebulę.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć.
    Ser zetrzeć na tarce, najlepiej o drobnych oczkach.
    Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
    Bagietki przekroić wzdłuż na pół.
    Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Na każdą nałożyć porcję pieczarek.
    Wierzch posypać startym żółtym serem.
    Zapiekanki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w 180 st C.
    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu polane ketchupem i posypane natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować