Domowe zapiekanki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać tłuszcz.
Przełożyć pieczarki i cebulę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem i usmażyć.
Ser zetrzeć na tarce, najlepiej o drobnych oczkach.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
Bagietki przekroić wzdłuż na pół.
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na każdą nałożyć porcję pieczarek.
Wierzch posypać startym żółtym serem.
Zapiekanki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w 180 st C.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu polane ketchupem i posypane natka pietruszki.
Komentarze