Zapiekanka chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2.Wołowinę, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na patelni.
3.Do garnka wlewamy odrobinę oleju. Najpierw delikatnie rumienimy cebulę a później dodajemy paprykę.
4.Po kilku minutach przekładamy mięso i wlewamy zawartość puszki. Dodajemy przeciśnięty czosnek i dusimy do momentu aż papryka zmięknie. Doprawiamy przyprawami.
5.Do naczynia żaroodpornego przekładamy część makaronu. Wylewamy zawartość garnka i przykrywamy pozostałym makaronem.
6.Jajko mieszamy ze słodką papryką w proszku i szczypiorkiem. Smarujemy nim powierzchnię zapiekanki.
7.Wstawiamy do piekarnika na około 20 minut i 200 stopni.
Komentarze