Zapiekanka z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kilka chwil i pyszne danie ląduje na Twoim stole. Proponuje dziś na obiad pyszną zapiekankę, której smak rozpływa się w ustach, a zapach unosi się po całym domu. Nawet dzieci, które tak naprawdę są grymaśne, zjedzą te danie z przyjemnością.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 1 opakowanie mrożonej brukselki
    • 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
    • 1 opakowanie mrożonej mini marchewek
    • 3 łyżki ketchupu
    • 3 łyżki majonezu
    • 10 dag parmezanu
    • Olej do smażenia
    • 2 łyżki przyprawy Gyros
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, bo przyprawa jest słona. Mięso smażę na rozgrzanym oleju.
  • warzywa 2. Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewam i przekładam do naczynia, pośrodku warzyw układam mięso.
  • ser 3. Majonez mieszam z ketchupem i polewam zapiekankę.
    Wierzch posypuję serem parmezanem.
    Zapiekam w rozgrzanym piekarniku w 180°C do chwili rozpuszczenia się sera.
  • danie 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Fasolka szparagowa Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować