Zapiekanka schabowa

5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 15 min

Danie jest pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • ● 1,5 kg schabu bez kości
    ● 25 dag pieczarek
    ● 2 średnie cebule
    ● po 20 dag pora, marchewki, selera i pietruszki
    ● średni słoik majonezu
    ● 30 dag żółtego sera
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka schabowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka schabowa 1. Mięso myjemy i osuszamy.
    Kroimy w plastry, cienko rozbijamy
    tłuczkiem. Blachę wykładamy
    folią aluminiową.
    Układamy plastry schabu.
  • 2. Marchewkę, pora, selera,
    pietruszkę, cebule oraz pieczarki
    obieramy, myjemy
    i osuszamy. Ścieramy na tarce
    o dużych oczkach.
  • 3. Żółty ser również ścieramy
    na tarce o dużych oczkach
    i dodajemy do warzyw i pieczarek.
    Mieszamy. Doprawiamy
    do smaku.
  • 4. Masę warzywno-serową
    mieszamy z majonezem. Równomiernie
    rozkładamy na mięsie.
    Pieczemy ok. 40 minut
    w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować