Zalewa octowa do ryb i mięs

  • wyświetlono: 45246 |
  • dodany do książki kucharskiej: 16 |
  • polecenia: 0

Bardzo lubię potrawy z zalewy octowej. Taką zalewę możemy zalać usmażoną rybę, klopsiki z mięsa lub filety z kurczaka.

Marta Ryżek-Kalkowska

Składniki

4 szklanki wody
1 szklanka octu 10%
2 duże cebule
4 ziela angielskie
2 duże liście laurowe
1 łyżeczka maggi
1 łyżeczka wegety
2 łyżeczki soli
2 łyżki cukru
2 łyżki oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Zalewa octowa do ryb i mięs

  • zalewa octowa1. Wodę zagotuj z octem. Dodaj obraną i pokrojona w plasterki cebule. Wrzuć liście laurowe, ziela angielskie i resztę przypraw.
    Gotuj 5 minut i zalej potrawę.

Porady

PAMIĘTAJ ZIMNA RYBA LUB MIĘSA I ZIMNA ZALEWA JEŚLI MASZ JE W PANIERCE Z BUŁKI TARTEJ. Jeśli masz rybkę lub mięso oprószone w mące spokojnie zawsze można zalewać ciepła czy gorącą zalewą.
Gdy masz panierkę to podczas zalewania gorącą zalewą panierka by odeszła z potrawy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszkola_babcimama_mnie_nauczylacebulaocetrybyboże narodzeniezalewa octowaSylwesterzalewaryby w occieprzepis_miesiąca1000klopsy w occie

Komentarze

Podobne przepisy

Sos żurawinowy

Dodane przez: Ola1984

Domowa żurawina do mięs, wędlin i serów

Pyszna domowa żurawina jest słodka...

konfitura z borówki leśnej

Dodane przez: frezia

borówka czerwona do mięs i serów

Uwielbiam robić przetwory z owoców...

żurawina do mięsa

Dodane przez: Kasja1986

Żurawina do mięsa

Pyszna żurawina idealna do różnych...

Przyprawa do mięs i twarożków z czosnku niedźwiedziego

Dodane przez: Paulina Nosek

Przyprawa do mięs i twarożków z czosnku niedźwiedziego

Czosnek niedźwiedzi to leśne bogactwo,...

borówki

Dodane przez: majka190382

BORÓWKI LEŚNE DO MIĘSA- DO SŁOIKÓW NA ZIMĘ

Prawdziwy stary przepis od mojej...

image-25ap265

Dodane przez: grzewkins

Uniwersalna przyprawa do mięs

bardzo uniwersalna przyprawa do...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE