Wrapy z kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortille: wszystkie składniki na ciasto włożyć do misy i wyrobić na jednolitą masę. Przykryć na 20 minut do wystudzenia. Ciasto podzielić na 6 części. Każde rozwałkować bardzo cienko i smażyć na rozgrzanej suchej patelni po około 30 sekund z każdej strony.
2.Mięso: pierś z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić na kawałki około 3-4 cm. Doprawić olejem i przyprawami, wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie panierować w mące, jajku wymieszanym z solą i pieprzem, następnie obtoczyć dokładnie w płatkach kukurydzianych. Usmażyć na patelni i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
3.Tortille posmarować sosem lub keczupem, nałożyć warzywa i mięso. Zawinąć i spiąć wykałaczkami. Można dodatkowo włożyć tortille na chwilę na grill lub patelnię grillową. Podawać na ciepło.
Komentarze