Wołowina z garnka rzymskiego

4.49 (200 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Garnek rzymski to najlepszy zakup ostatnich miesięcy i ulubiony gadżet kuchenny, mięso wychodzi z niego mięciutkie, niewysuszone, takie w sam raz...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - pręga wołowa: 1 kilogram
    - ziemniaki: 1 kilogram
    - rozmaryn - gałążka: 1 sztuka
    - suszone pomidorki: 6 sztuk
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 5 ząbków
    - pomidorki koktajlowe na gałązce: 2 sztuki
    - tymianek - gałązka: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 4 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina z garnka rzymskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wołowina z garnka rzymskiego 1. W tym przepisie wrzuciłam do mojego wcześniej wymoczonego garnka -
    kawał wołowiny (ja dałam pręgę, może być np. ligawa), ziemniaki pokrojone na ćwiartki wymieszane z oliwą, solą, rozmarynem i suszonymi pomidorami, kilka gałązek tymianku, cebulę pokrojoną w plasterki, kilka obranych ząbków czosnku, pomidorki wraz z łodyżkami.
    Wstawiłam do zimnego (!!!) piekarnika, nastawiłam go na 180 stopni i zapomniałam o gotowaniu na ponad 3 godziny...
    I po otwarciu miałam gotowe danie obiadowe dla całej rodziny a w domu pachniało, że echhhh....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pręga wołowa Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować