Wołowina z szybkowaru

4.81 (204 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Błyskawiczny sposób na delikatne mìęsko

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 dkg wołowiny
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    kminek
    pieprz ziołowy
    mielona słodka papryka
    3 - 4 kulki ziela angielskiego
    2 listki laurowe
    10 kulek kolorowego pieprzu
    sól, pieprz do smaku
    tłuszcz do smaźenia
Wystaw ocenę:

4.81 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Wołowina z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w plastry. Cebulę w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę. Na odrobinie tłuszczu podsmaźamy mięso na złoty kolor. Dodajemy cebulę, czosnek, kminek, pieprz, paprykę, ziele angielski i listki laurowe. Całość zalewamy wodą tak by składniki były przykryte i zamykamy szybkowar. Całość gotujemy ok.40 minut. Po orwarciu szybkowara doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze z 5 minut bez przykrycia . Po czym wyjmujemy mięso, sos przelewamy przez sito i zagęszczamy odrobiną mąki
    Podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować