
Dodane przez: Jola1977-1977
Bardzo smaczne , domowe ciasto . Nie powiem , by wykonanie go , zajmowało kilka chwil lecz znikanie z talerzy , już tak:))) Doskonałe do kawy czy herbaty w gronie rodziny czy znajomych:)
Wiśniowa pokusa z lekkim śmietankowym kremem i bezą w płatkach migdałowych
Porady
Bezę i spód możemy upiec dzień przed składaniem ciasta .
Składniki masy śmietanowej najlepiej gdy mają jednakową temperaturę .
Masa z wiśniami musi zacząć gęstnieć przed nałożeniem na ciasto , inaczej może nasączyć ciasto lub pod nie wpaść .
Bezę należy zdejmować delikatnie , tak aby się nie rozpadła jest krucha .
Dodane przez: Ania_L
Ciasto w kolorze soczystej zieleni...
Dodane przez: Jola1977-1977
Babeczki w towarzystwie truskawek,...
Dodane przez: BABECZKA 35
I znowu mam dla Was propozycję...
Dodane przez: Bo-Bożena
Kakaowe biszkopty, bita śmietana,...
Dodane przez: 2milutka
Letnia poezja smakowa. Najlepiej...
Komentarze