Wiosenne kokosanki

5 (150 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kokosanki robię dla mojej rodziny.Są pyszne. Kruche na zewnątrz,miękkie wewnątrz.Pachnące i bardzo łatwe do wykonania.Gdy zostanie nam kilka białek,możemy je wykorzystać do pieczenia tych ciastek.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - białka jaj: 4 sztuki
    - wiórki kokosowe (świeże,aromatyczne): 200 gramów
    - cukier puder: 4 łyżki
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
    - margaryna (do wysmarowania blachy): 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wiosenne kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder,sok z cytryny. wiórki kokosowe,wymieszać.
  • 2. Blachę wyłożyć pergaminem,a papier wysmarować margaryną.Na natłuszczonym pergaminie układać porcje masy kokosowej.Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni c (aż będą złociste).


  • 3. Uwaga: w czasie świąt wielkanocnych pieczemy sporo ciast, czasami zostają nam białka,więc możemy użyć ich do kokosanek. W wielkanocnym koszyczku wyglądają apetycznie i pięknie pachną.Uwielbiają je wszyscy,dzieci i dorośli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Cukier puder Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować