Kokosanki bezowe

4.48 (180 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Białka wbić do głębokiej miski, dodać szczyptę soli i ubić mikserem na sztywno....

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • białka - 4 szt
    cukier - 25 dag
    wiórki kokosowe - 30 dag
    sól - szczypta
Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Beza

Kokosanki bezowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka wbić do głębokiej miski, dodać szczyptę soli i ubić mikserem na sztywno.
    Pod koniec ubijania dosypywać do białek powoli cukier cały czas ubijając. Piana powinna wyjść gęsta i sztywna oraz błyszcząca.
    Odłożyć mikser, teraz dodać wiórki kokosowe i wymieszać łopatką.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą rękawa cukierniczego wyciskać z masy rozety na blachę.
    Piec w nagrzanym piekarniku 180stC ok 15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (207 ocen)

Lizaki bezowe róże

To może cię zainteresować