Wilgotne ciasto biszkoptowe z kremem , konfiturą i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijam z solą na sztywno , ciągle miksując dodaję cukier , cukier z wanilią , żółtka . Do puszystej masy dodaje obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia , mieszam , przekładam do blaszki , piekę około 45 minut , studzę .
2.Składniki ponczu mieszam , odstawiam . Ciasto kroję na dwa placki , jeden wkładam do blaszki , skrapiam połową ponczu . Galaretkę mieszam z wrzątkiem , mieszam , studzę .
3.Dwie szklanki mleka doprowadzam do zagotowania , wlewam pozostałe mleko zmieszane z mąką , cukrem i cukrem z wanilią , gotuję budyń , studzę . Masło miksuję na puch , ciągle miksując dodaję porcjami budyń , sok z cytryny , miksuję .
Komentarze