Wieprzowina w sosie słodko - kwaśnym

4.5 (159 ocen)

  • 45 min

Mięsko w sosie.

  • 45 min

Składniki:

  • wieprzowina 60 dag
    cebula 1 sztuka
    kostka rosołowa 1 sztuka
    koncentrat pomidorowy ok2 łyżki
    ziele angielskie
    pieprz do smaku
    cukier do smaku
    sól czosnkowa do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Wieprzowina w sosie słodko - kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Oprószyć solą czosnkową. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kawałki mięsa. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Podlać wodą żeby zakryła mięso. Dodać kostkę rosołową,ziele angielskie i dusić ok. 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, dusić do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować