Wieprzowe snikersy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis mam od znanej w całej okolicy kucharki.

Składniki:

  • 70 dag schabu
    1 szkl. posiekanych orzechów włoskich
    mały słoik chrzanu
    przyprawa uniwersalna
    1/2 kostki masła
    3 żółtka
    3 łyżki mąki
    2 jajka
    bułka tarta
    olej
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowe snikersy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Rozbijamy. Posypujemy z obu
    stron przyprawą uniwersalną. Odstawiamy.
  • 2. Żółtka ucieramy z masłem. Dodajemy orzechy, chrzan i szczyptę soli.
  • 3. Plastry mięsa smarujemy masą i zwijamy w roladki. Obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować