Wielkanocne kopertki z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 29 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Szukasz pomysłu na niedzielny, świąteczny obiad, na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Mięso ze schabu, przekładane pysznym farszem, czy dasz się skusić?

  • 29 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 3 jajka ugotowane na twardo
    • 2 całe jajka
    • Pęczek szczypiorku
    • 50 g sera żółtego
    • 1 mały pomidor
    • 4 szt. rzodkiewki
    • 2 łyżki majonezu
    • Bułka tarta do panierki
    • Mąka pszenna do panierki
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schabowy

Wielkanocne kopertki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. 1. Mięso kroje w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
    2. Szczypiorek drobno siekam, rzodkiewki drobno kroję, pomidora kroję w kostkę, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Jajka ugotowane obieram, drobno kroję. Następnie dodaję majonez, wsypuję sól oraz pieprz i dokładnie mieszam.
  • kopertki 2. 3. Tak przygotowany farsz nakładam na środek każdego plastra mięsa i składam w kopertki.
    4. Kotlety panieruję w mące pszennej w jajku roztrzepanym widelcem, następnie w bułce tartej.
    5. Kopertki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • kopertki 3. 6. Kotlety podaję z surówką oraz ziemniakami.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować