Kopertki z Indyka z jajkiem

4.5 (6 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Kotlety z obłędnym nadzieniem, nie mają sobie równych, same rozpływają się w ustach. Kiedy przygotowałam je po raz pierwszy, ledwie zdążyłam spróbować. Zniknęły ze stołu w mgnieniu oka. Kilka prostych składników i pyszne kopertki są gotowe, możemy przygotować na różne uroczystości.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg fileta z indyka
    • 3 łyżka ketchupu
    • 2 jajka ugotowane na twardo
    • Olej do smażenia
    • 5 dag sera żółtego w plastrach
    • 2 jajka
    • Bułka tarta do panierki
    • Sól
    • Pieprz
    pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (6 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Kopertki z indyka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą. Jajka obieram, kroję w cząstki.
    Każdy plaster mięsa przykrywam połową plastra żółtego sera, polewam ketchupem, układam po cząstce ugotowanego jajka i posypuje drobno posiekanym szczypiorkiem.
  • kotlety 2. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Kopertki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kotlety 3. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować