Kopertki z indyka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Szukasz pomysłu na niedzielny obiad na imprezę, oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z Indyka przekładane grzybowym farszem, czy dasz się skusić?

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg fileta Indyka
    • 1 szt. cebuli
    • 20 dag pieczarek
    • Olej do smażenia
    • 1 opakowanie sera kremowego topionego w plastrach
    • 10 dag kiełbasy krakowskiej w plastrach
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kopertki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą.
    2. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki, Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • farsz 2. 3. Na każdym kawałku mięsa układam plasterek sera, plasterek kiełbaski i łyżkę farszu z grzybów.
  • kopertki 3. 4. Mięso zwijam w kopertki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • kotlety 4. 6. Kopertki gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
    7. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować