Bretońskie kopertki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Kto jadł takie kopertki, warto zrobić.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Bułka do panierki
    • Mąka do obtoczenia
    • jajko
    • 1/3 opakowania fasolki Jaś
    • Przecier pomidorowy mały
    • ½ laski kiełbasy podwawelskiej
    • Sól
    • 2 łyżeczki mąki pszennej
    • Olej do smażenia
    • Chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Kotlety Roladki

Bretońskie kopertki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fasolę moczymy w wodzie ( najlepiej zostawić na noc), następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
    Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Gdy fasola jest już miękka, dodajemy kiełbasę.
    Wlewamy przecier pomidorowy.
    Doprawiamy chili.
    Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do fasolki, 2 minuty gotujemy, sos musi być gęsty.
    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • farsz 2. Farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa.
  • mięso 3. Składamy w kopertki
  • kopertki 4. Obtaczamy w mące.
  • jajko 5. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
  • bułka 6. Panierujemy w bułce tartej.
  • kotlety 7. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • danie 8. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Schab Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować