• ½ kg schabu
• Bułka do panierki
• Mąka do obtoczenia
• jajko
• 1/3 opakowania fasolki Jaś
• Przecier pomidorowy mały
• ½ laski kiełbasy podwawelskiej
• Sól
• 2 łyżeczki mąki pszennej
• Olej do smażenia
• Chili
Bretońskie kopertki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę moczymy w wodzie ( najlepiej zostawić na noc), następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy.
Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Gdy fasola jest już miękka, dodajemy kiełbasę.
Wlewamy przecier pomidorowy.
Doprawiamy chili.
Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, hartując wlewamy do fasolki, 2 minuty gotujemy, sos musi być gęsty.
Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
Doprawiamy pieprzem oraz solą.
Komentarze