Kopertki Babci Halinki

4.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Rozpływające się w ustach roladki ze schabu, nadziewane cebulą. Poznaj mój przepis krok po kroku a zobaczysz jak szybko osiągniesz wyśmienite danie obiadowe dla całej rodziny. Daj się zaskoczyć tą wyjątkową recepturą.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 3 cebule
    • 4 ząbki czosnku
    • 2 łyżki majonezu
    • 10 dag sera żółtego
    • Olej do smażenia
    • Bulka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kopertki babci halinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, rozbijam. Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
    Cebulę, czosnek obieram, cebulę drobno kroję a czosnek przeciskam przez praskę, następnie smażę na rozgrzanym oleju. Warzywa przekładam do naczynia, studzę i dodaję żółty starty ser na tarce o dużych oczkach oraz majonez. Dokładnie mieszam.
    Farsz nakładam na środek każdego kawałka mięsa. Mięso składam w kopertki.
  • kopertki 2. Kopertki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelce jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • kopertki 3. Kotlety gotowe, podaję z ulubioną surówką.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Schab środkowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować