Wielkanocne baranki

4.5 (154 ocen)

  • 40 min

Właściwie to ozdoba świątecznego stołu...ale jadalna

  • 40 min

Składniki:

  • 4 łyżeczki żelatyny
    70 ml wody
    3 łyżeczki planty
    10 dkg glukozy
    1 olejek migdałowy
    ok 80 dkg cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wielkanocne baranki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie na 5 min, po tym czasie miseczkę z żelatyną postawić na garnku z gotującą wodą i mieszając rozpuścić NIE ZAGOTOWAĆ
  • 2. Dodać glukozę, olejek, plantę i powoli dodawać przesiany cukier puder
  • 3. Wyłożyć na blat i po trochę wgnieść resztę cukru. Dobrze wyrobioną masę szczelnie zawinąć folią
  • 4. Brać po kawałku,formować kształt baranka i nożyczkami nacinać masę nadając jej formę futerka
  • 5. Pomalować oczy i pyszczek, można dodać dzwoneczek i gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować