WEGAŃSKIE NALEŚNIKI Z MASŁEM ORZECHOWYM I BANANAMI

4.5 (177 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne naleśniki, które są całkowicie wegańskie!

Ja uwielbiam je z masłem orzechowym z nerkowców i bananami ( najlepsze takie miękkie, którymi możemy smarować ).

Wy śmialo możecie spróbować z ulubionymi dodatkami!

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * mąka gryczana – 1 szkl

    * maka kukurydziana – 1 szkl

    * mąka ziemniaczana – 0,5 szkl

    * mleko roślinne ( np. sojowe lub migdałowe ) – 500 ml

    * olej kokosowy ( roztopione ) – 110 ml

    DODATKOWO:

    * masło orzechowe

    * miękkie, dojrzale banany
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Wegańskie naleśniki z masłem orzechowym i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Suche składniki przesiewamy, dodajemy mleko oraz połowę wody -mieszamy.

    Resztę wody dolewam w razie potrzeby!

    Pamiętajcie, aby ciasto nie było zbyt gęste i grube.

    Na patelni ( dobrej patelni! ) rozgrzewamy odrobinę masła kokosowego lub oleju, wlewamy porcję ciasta i smażymy kilkanaście sekund na dużym ogniu ( przewracamy ).

    Podajemy z masłem orzechowym i rozgniecionymi bananami!

    Smacznego!WEGAŃSKIE NALEŚNIKI Z MASŁEM ORZECHOWYM I BANANAMI
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować