Pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Naleśniki z mąki pełnoziarnistej z niecodziennym dodatkiem w cieście, które zastępuje jajko – masłem orzechowym. Wzbogaca ono smak, a także poprawia konsystencję ciasta. Naleśniki są miękkie i delikatne.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mąki pełnoziarnistej
    350 ml mleka (użyłam roślinnego – sojowego)
    1 łyżka masła orzechowego
    szczypta soli
    kilka kropel soku z cytryny

    Dodatkowo:
    1 łyżeczka oleju (użyłam kokosowego)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Pełnoziarniste naleśniki z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wymieszaj lub zblenduj do powstania gładkiego ciasta. Odstaw na 30 minut.
  • 2. Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju, a następnie rozlej równomiernie ciasto. Naleśniki smaż do zrumienienia z obydwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować