Naleśniki razowe z masłem orzechowym, nutellą i bananami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo słodkie, a jednocześnie razowe naleśniki w sam raz na miłą pobudkę na leniwe weekendowe śniadanie :) Idealne dla łakomczuchów i małych niejadków :)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka razowa: 1 szklanka
    - mąka pszenna: 0.5 szklanki
    - jajko świeże: 2 sztuki
    - maślanka naturalna: 0.5 szklanki
    - woda gazowana: 1 szklanka
    - siemię lniane: 1 łyżka
    - mleko zwykłe: 0.5 szklanki
    - oliwa z oliwek lub olej: 3 łyżki
    - soda oczyszczona: 0.2 łyżeczki
    - błonnik owsiany: 1 łyżeczka
    FARSZ:
    - banan: 1 sztuka
    - masło orzechowe: 6 łyżeczek
    - nutella: 6 łyżeczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Naleśniki

Naleśniki razowe z masłem orzechowym, nutellą i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy do ich całkowitego połączenia. Na rozgrzaną oliwę nalewamy jedną chochlę ciasta i smażymy do zarumienienia z obu stron.
    Po usmażeniu naleśników na każdy rozsmarowujemy najpierw masło orzechowe następnie nutellę i układamy albo plasterki banana i zawijamy w rulonik.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło orzechowe Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować