• 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepyszna, soczyta wątróbka z cebulą. Moje ulubione smaki z dzieciństwa. Najlepiej smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem, które można maczać w sosiku.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g wątróbki drobiowej
    Olej do smażenia
    3-4 średnie cebule
    Sól i pieprz
    Ok 3 łyżek mąki pszennej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka z cebulką

Wątróbka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelnię wlać ok 3-4 łyżki oleju, przełożyć cebulę, przyprawić solą, dusić do miękkości od czasu do czasu mieszając. Gdy cebula będzie gotowa wyłączyć i odstawić. Wątróbkę oczyścić i osuszyć na ręczniku papierowym (nie będzie tak strzelać bardzo). Na patelnię wlać odrobinę oleju, rozgrzać. Wątróbkę obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na średnim gazie. Wątróbkę obsmażam pod przykryciem z obu stron. Obsmażoną przekładam do cebuli i przyprawiam solą i pieprzem. Przykrywam pokrywką i odstawiam na ok 5-10 minut, aby wątróbka odpoczęła. Podaję ze świeżym, chrupiącym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować