Wątróbka z cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tak przygotowaną wątróbkę często przyrządzam na obiad, bardzo ją lubię. Najlepiej smakuje podana z ziemniakami i ogórkami kiszonymi.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kilograma wątróbki indyczej
    2-3 cebule
    1 szklanka mleka
    Olej do smażenia
    Mąka do obtoczenia
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wątróbka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę przekładamy do miski, zalewamy mlekiem i odstawiamy na godzinę lub dwie. Odcedzamy i osuszamy, obtaczamy w mące i smażmy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy na talerz. Cebulę obieramy, kroimy w plastry, smażmy na oleju po smażeniu wątróbki, powinna być szklista. Do cebuli dodajemy wątróbkę, chwilę razem smażmy, doprawiamy do smaku solą, podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować