Wątróbka drobiowa w potrawce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę myjemy, następnie delikatnie osuszamy, obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany olej. W czasie kiedy wątróbka się smaży ,obie cebule kroimy w talarki, dodajemy do wątróbki, smażymy około 5 minut.
Marchewkę, pietruszkę ścieramy na tace na dużych oczkach, pora kroimy w talarki, warzywa wrzucamy na patelnię z wątróbką, smażymy około 3 - 4 minut na większym ogniu, potem zalewamy całość gorącym bulionem, zmniejszamy gaz i dusimy pod przykryciem około 5 minut, całość przyprawiamy solą i pieprzem. Parę minut po wyłączeniu dodajemy zahartowaną śmietanę (opcjonalnie).
Podajemy z ziemniakami, pieczywem lub makaronem, posypaną siekaną zieloną pietruszką.
Komentarze