Wątróbka w mielonym

  • wyświetlono: 1863 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Wątróbka schowana w mielonym to smaczny dodatek do obiadu.

  • 40min

Składniki

mięso mielone 40 dag
wątróbka z kurczaka 5 sztuk
kajzerka 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
majeranek
mleko
bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Wątróbka w mielonym

  • 1. Wątróbki zalać mlekiem. Wymoczyć i podzielić na części.

    Bułkę zamoczyć, odcisnąć i dodać do mięsa. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Wbić jajko, zarobić masę i doprawić do smaku.

    Do około 1/2 szklanki tartej bułki dodać dużą szczyptę majeranku albo innych ulubionych ziół. Obtoczyć w tym wątróbki.

    Masę mięsną podzielić na tyle kulek ile jest przygotowanych części wątróbek.

    Mięso rozpłaszczać na dłoni, nakładać przygotowane kawałki wątróbek. Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilwątróbkamoj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczylamięso mielonemajeranekobiaddodatek do obiadu
 

Komentarze

Podobne przepisy

wątróbka

Dodane przez: polcia

Wątróbka w Warzywach

Urozmaicony sposób na podanie drobiowej...

wątróbka drobiowa w sosiku cebulkowym

Dodane przez: bpuzio

wątróbka drobiowa w sosie cebulowym

czasem lubimy dla odmiany coś z...

Pieczona wątróbka w kapuście

Dodane przez: mysza75

Pieczona wątróbka w kapuście

Wątróbka mogę powiedzieć że moja...

Wątróbka w lekkim sosie

Dodane przez: Dobika

Wątróbka wieprzowa w lekkim sosie

Bardzo lubiane danie u nas w domu...

wątrobka w sosie własnym

Dodane przez: beata kozieł

Wątróbka w sosie własnym

Wyśmienity smak wątróbki uzupełni...