Wątróbka w majeranku

5 (186 ocen)

Delikatna wątróbka drobiowa to szybka i smaczna propozycja na szybki obiad lub kolację.

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
    250ml mleka
    2 łyżki majeranku
    1 duża cebula
    sól i pieprz
    olej do smażenia
    mąka do panierowania
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka w majeranku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątróbka 1. Wątróbkę dokładnie płuczemy pod wodą, osuszamy i pozbawiamy zbędnych błon. . Następnie zalewamy ją mlekiem i pozostawiamy w mleku około godziny.
  • wątróbka 2. Po godzinie osuszamy wątróbkę na ręczniku papierowym , przecinamy wątróbkę na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące.
  • wątróbka majerankowa 3. Obsmażymy wątróbkę na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy majeranek i pokrojoną w półplasterki cebulę i dusimy około 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem na sam koniec przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Majeranek Podroby Olej Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować