Wątróbka

5 (144 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Klasycznie. Z cebulką.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg wątróbki drobiowej
    2 cebule
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz
    słodka papryka
    olej
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Mąkę wymieszać z papryką, solą i pieprzem. Wątróbkę obtoczyć w mące i włożyć na patelnię z cebulę. Obsmażyć z obu stron. Podlać 1/2 szklanki wody, przykryć i dusić 10-15 minut, co jakiś czas mieszając. Przed podaniem posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

4.4 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

To może cię zainteresować