Wątroba z papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Znudziła się Wam tradycyjna, smażona wątroba z cebulką, szukacie odmiany, oto przepis dla Was.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg wątroby wieprzowej
    • 1 szt. papryki czerwonej
    • 1 szt. papryki żółtej
    • 2 szt. cebuli
    • ½ szk. mleka
    • 200 g koncentratu pomidorowego
    • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • ½ łyżeczki papryki słodkiej
    • ½ łyżeczki czosnku
    • Pieprz
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Wątroba z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątroba 1. Wątrobę kroję na małe kawałki, zalewam mlekiem i odstawiam na godzinę
  • wątroba 2. Po tym czasie do miski wsypuję sól, paprykę słodką, pieprz, czosnek, wlewam oliwę oraz sos sojowy. Dokładnie mieszam i łączę z wątrobą odsączoną z mleka.
    Wątrobę z marynatą smażę na rozgrzanej patelni.
  • warzywa 3. Cebulę obieram drobno kroję, dodaję do wątroby.
    Papryki myję, oczyszczam z nasion, kroję w drobno paseczki, dodaję do wątroby.
    Wszystko podlewam jedną szklanką wody, dodaję koncentrat pomidorowy i gotuję około 20 minut
  • danie 4. Wątróbka gotowa, podaję z ziemniakami oraz surówką.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka wieprzowa Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować