Wątroba wieprzowa w cieście

4.75 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dla smakoszy wątroby proponuje pyszne danie, które wykonasz w prosty szybki sposób. Ciasto to panierki jest z dodatkiem czosnku co sprawia, że wątroba jest smaczna i aromatyczna.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg wątroby wieprzowej
    • 3 całe jajka
    • 1 łyżeczka czosnku
    • 5 łyżek majonezu
    • 5 łyżek mąki pszennej
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka

Wątroba wieprzowa w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątroba 1. Wątrobę myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w cienkie plasterki i delikatnie rozbijam.
  • ciasto 2. Do miski wbijam jajka, roztrzepuję trzepaczką. Następnie dodaję czosnek, sól, pieprz, majonez, mąkę i dokładnie mieszam.
  • wątroba 3. W cieście panieruję wątrobę i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • wątroba 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować