Kociołek warzywny z pieczarkami

4.49 (157 ocen)

  • 60 min

Chyba większość z nas lubi dania jednogarnkowe. Mają wiele zalet. Są szybkie w wykonaniu, mało naczyń do zmywania i są bardzo smaczne.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 średnie marchewki
    3 łodygi selera naciowego
    1 por
    4 średnie ziemniaki
    1 cukinia
    8 pieczarek
    1 puszka pomidorów
    1 papryka zółta
    1 papryka zielona
    2 łyżki masła klarowanego
    4 szklanki bulionu warzywnego
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    oregano
    1 liść laurowy
    szczypta chilli
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Kociołek warzywny z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzać masło klarowane i dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, por,seler naciowy, ziemniaki pokrojone w kostkę i smażyć stale mieszając około 5 minut.
    Następnie dodać pokrojone pieczarki, paprykę i całość zalać bulionem warzywnym.
    Wlać puszkę pomidorów, dodać liść laurowy, doprawić solą, pieprzem i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Przed końcem gotowania dodać pokrojoną w kostkę cukinię i ponownie dusić aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wsypać oregano, szczyptą chilli, posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować