Warzywny garnek na udku wędzonym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Wspaniała zupa warzywna , wzbogacona wędzonym udkiem. Smacznie i szybko. Z zupie zagościł brokuł, kapusta, marchewka, pietruszka,ziemniaki, koperek...

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki masła
    1 cebula
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    5 ziemniaków
    30 dag. kapusty białej
    30 dag. różyczek brokuła
    1 udko wędzone
    2 łyżki posiekanego koperku
    1/2 szklanki śmietany 15%
    2 litry bulionu warzywnego
    2 listki laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    koperek do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Warzywny garnek na udku wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Pokrojoną cebulę szklę na maśle, dodaje starte na tarce o dużych oczkach : marchewkę, pietruszkę, seler, podsmażam. Podlewam bulionem, dodaje pokrojone w kostkę ziemniaki, udko wędzone, gotuję 5 minut, dodaje pokrojoną kapustę, gotuję 10 minut, dodaję różyczki brokuła, gotuję 5 minut. Dodaje śmietanę, koperek, przyprawiam solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować