Warzywa na ciepło

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Można je zapiec w piekarniku.Wspaniale rozgrzewają.

Składniki:

  • ● 1 szkl. zielonej soczewicy
    ● 1/2 szkl. czerwonej soczewicy
    ● po łyżce miodu i masła
    ● 3 łyżki octu winnego
    ● 5 ząbków czosnku
    ● cebula
    ● 2 pory (białe części)
    ● 3 łyżki oleju
    ● czerwona papryka
    ● 20 dag fasolki szparagowej ze słoika
    ● puszka kukurydzy
    ● 20 dag brokułu
    ● 1/2 szkl. bulionu warzywnego
    ● 30 dag kiełbasy
    ● po 1/2 łyżeczki imbiru i kardamonu
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywa na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewice namaczamy ok.
    2 godzin, następnie doprowadzamy
    do wrzenia. Gotujemy
    20 minut na bardzo małym
    ogniu. Dodajemy miód, ocet,
    masło i dokładnie mieszamy
  • 2. Pory oczyszczamy. Czosnek
    i cebulę obieramy. Wraz z porami
    siekamy i dusimy ok.
    10 minut na 2 łyżkach oleju
  • 3. Fasolkę i kukurydzę osączamy.
    Paprykę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne,
    miąższ kroimy w paski. Brokuł
    myjemy i dzielimy na różyczki Warzywa zalewamy bulionem
    i gotujemy na małym ogniu, aż
    odparuje.
  • 4. Kiełbasę obieramy z osłonki,
    kroimy w paski i smażymy
    na reszcie oleju. Przekładamy
    do warzyw. Doprawiamy solą,
    pieprzem, imbirem i kardamonem.
    Podajemy na ciepło
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować