Warzywa na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Soczewice namaczamy ok.
2 godzin, następnie doprowadzamy
do wrzenia. Gotujemy
20 minut na bardzo małym
ogniu. Dodajemy miód, ocet,
masło i dokładnie mieszamy
2.Pory oczyszczamy. Czosnek
i cebulę obieramy. Wraz z porami
siekamy i dusimy ok.
10 minut na 2 łyżkach oleju
3.Fasolkę i kukurydzę osączamy.
Paprykę myjemy, usuwamy
gniazdo nasienne,
miąższ kroimy w paski. Brokuł
myjemy i dzielimy na różyczki Warzywa zalewamy bulionem
i gotujemy na małym ogniu, aż
odparuje.
4.Kiełbasę obieramy z osłonki,
kroimy w paski i smażymy
na reszcie oleju. Przekładamy
do warzyw. Doprawiamy solą,
pieprzem, imbirem i kardamonem.
Podajemy na ciepło
Komentarze