Rukola na ciepło

  • wyświetlono: 5649 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zdania na temat tak przygotowanej rukoli , były w naszym domu podzielone - mnie smakowało bardzo, mojemu mężowi nieco mniej. Tak czy inaczej to świetny pomysł na zagospodarowanie nawet lekko przywiędłej rukoli. Lekko ostrawe zielsko, dobry dodatek do ryb czy mięs. Polecam!

Stare Gary

Składniki

300 g rukoli
masło
1 świeża papryczka chili, lub do smaku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Rukola na ciepło

  • 1. 1. Rukolę umyć strząsnąć nadmiar wody. w dużej patelni rozpuścić masło na średnim ogniu, dodać wilgotną sałatę , smażyć mieszając aż zwiędnie - to zajmie parę minut.
  • image-0ckr2702. 2. Zdjąć patelnię z ognia odlać powstały płyn, dodać posiekaną chili, sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Podawać gorące jako dodatek do mięsa lub ryby. Smacznego!

Porady

Przepis z książki "Istanbul" Rebecca Seal

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyrukoladodatkiz patelni

Komentarze

Podobne przepisy

Kasza jaglana na ciepło z warzywami

Dodane przez: Iwona75

Kasza jaglana na ciepło z warzywami

Kasza jaglana wyrównuje równowagę...

image-20mo9jp

Dodane przez: Madleine1987

Sałatka z brukselki na ciepło

Idealna na lunch lub kolację

Sałatka z młodych ziemniaków na ciepło

Dodane przez: Martyna1991

Sałatka z młodych ziemniaków na ciepło

Kto nie próbował połączenia smażonych...

Zasmażana sałatka na ciepło

Dodane przez: JustKuchcik

Zasmażana sałatka na ciepło

Sałatka z duszonej cukinii, pomidorków...

Sałatka na ciepło z patelni

Dodane przez: MonikaW

Sałatka na ciepło z patelni

Idealna na kolację po powrocie...

Sałatka na ciepło

Dodane przez: Ania_ag

Sałatka na ciepło

Dzięki temu, że sałatka jest podawana...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE