Udziec indyczy z szynkowara / praski

4.43 (175 ocen)

  • 60 min

Moja pierwsza wedlina z szynkowara. Napewno beda nastepne razy , bo bardzo nam posmakowala taka wlasna wedlina.

  • 60 min

Składniki:

  • Skladniki :

    *2 sredniej wielkosci udzce indycze
    *2 plaskie lyzeczki zelatyny
    *2 plaskie lyzeczki peklosoli
    *2 lyzeczki przyprawy kebabczeta lub przyprawy do gyrossa
    * zabek czosnku
    *2 lyzeczki majeranku
Wystaw ocenę:

4.43 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Udziec Wędliny

Udziec indyczy z szynkowara / praski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1vncrq1 1. * Mieso nalezy umyc i odzielic od skory i kosci , oraz pozbyc sie zbednych blonek , zylek lub ewentualnego tluszczu .
  • 2. * Mieso kroimy w kostke o wielkosci 2 cm na 2 cm .
    * Mieso umieszczamy w misce posypujemy rownomiernie zelatyna , peklosola , przyprawami , majerankiem i dodajemy czosnek . Wszystk dokladnie mieszamy .
  • 3. * Nastepnie mieso ukladamy ciasno w szynkowarze (prasce ) , dociskamy tak aby sie pozbyc zbednego powietrza . Dociskamy blaszka i odstawiamy do lodowki na 48 godzin.
    * Po uplawie tego czasu , szynkowar ustawiamy w garnku ( na dnie nalezy ulozyc sciereczke ) , nalewamy wode do 3/4 wysokosci szynkowara , garnek przykrywamy pokrywka , doprowadzamy do zagotowania i gotujemy przez 65 minut , kontrolujac za pomoca termometra z zestawu , aby mieso mialo 80-90 st.
  • 4. * Nastepnie wyjmujemy , odstawiamy do calkowitego ostygniecia a nastepnie wstawiamy na okolo 20 godzin do lodowki.
    * Aby latwo wyjac nasze mieso , nalezy szybkowar polac goraca woda i potrzasnac .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować